Nogomet
0

Barbarić: Biti trener Zrinjskog velika je čast, ali i odgovornost

FENA
Novi trener HŠK Zrinjski Ivica Barbarić izjavio je u srijedu u Mostaru kako je za njega velika čast i satisfakcija biti trener tog kluba te dodao kako je svjestan odgovornosti svoje funkcije koja je u skladu s ambicijama kluba.

Barbarić, koji je Zrinjski vodio već dva puta, i to u sezoni 2001./2002., a zatim i kratko u proljetnom dijelu sezone 2002./2003., na konferenciji za novinare naglasio je kako je trenutno Zrinjski najbolji klub u Bosni i Hercegovini.

"Velika je razlika u klubu danas i 2001. godine kada sam vodio Zrinjski. Zrinjski je danas najbolji klub u državi, a prije je bio skromnih mogućnosti. Mogu samo biti zahvalan i normalno da ću se truditi opravdati povjerenje", kazao je Barbarić.

Govoreći o rivalstvu kazao je kako su Sarajevo i Željezničar najveći konkurenti, premda ne treba isključiti ni Radnik.

"Međutim, ja želim da mi gledamo samo sebe i tako dođemo do željenih rezultata", kazao je Barbarić.

On je izrazio zadovoljstvo igračkim kadrom te kazao kako tu neće biti velikih promjena.

"Što se tiče stručnog štaba, također neće biti promjena samo ćemo još priključiti dugogodišnjeg trenera HNK-a Branitelj Ivana Bubala te ćemo se još dogovoriti o podjeli posla", kazao je Barbarić.

Istaknuo je kako pripreme kreću 11. januara, a sedam dana nakon toga slijedi utakmica s Dinamom.

"Zatim idemo u Međugorje od 20. do 29. januara, a potom u Istru gdje ćemo ostati osam do devet dana i odigrati tri prijateljske utakmice. Nakon toga se vraćamo kući i imamo turnir u Gabeli", kazao je Barbarić.