Očekuju se nova imena
55

Barbarez u četvrtak objavljuje prvi spisak, navijače najviše zanima Džekin status

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez u četvrtak će objaviti svoj prvi spisak Zmajeva.
Nogometni savez BiH je danas objavio da je za četvrtak od 17 sati zakazana konferencija za medije, na kojoj će se Barbarez obratiti javnosti i saopćiti imena reprezentativaca.

Bit će to spisak Zmajeva za prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije u junu, a na njemu sigurno možemo očekivati nova imena budući da su se proteklih dana od reprezentacije oprostili Ibrahim Šehić i Miralem Pjanić.

Navijače najviše zanima status Edina Džeke, pošto se kapiten Zmajeva i dalje nije oglasio o svom statusu, a nakon ispadanja od Ukrajine u baražu za Euro izjavio je da ne zna da li će i dalje igrati za BiH.

U javnosti se kao novajlije među Zmajevima neslužbeno spominju Stjepan Radeljić, Nikola Katić i Emir Karić, a ostaje nam da sačekamo četvrtak i vidimo kome će Barbarez uputiti pozive.

Podsjećamo, nedavno je Barbarez na klupi BiH naslijedio Savu Miloševića, a sa NS BiH je potpisao četverogodišnji ugovor.

Dosad je zvanično potvrđeno da će Barbarezov stručni štab činiti Zlatan Bajramović, Mirko Hrgović, Ninoslav Milenković te Kenan Hasagić uz direktora reprezentacije Emira Spahića.

Duel s Engleskom je na rasporedu 3. juna u Newcastleu, dok će Zmajevi Italiji gostovati 9. juna u Empoliju.