Uzbudljivo u derbiju
268

Barbarez s ekipom stigao na Grbavicu, Manijaci zauvijek otpisali Amara Osima

D. P.
Barbarez i Papac (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez stigao je na derbi 33. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca.

Barbarez od preuzimanja selektorske pozicije redovno obilazi utakmice Wwin lige BiH, a sada je prvi put stigao na Grbavicu gdje duel starih rivala igraju Željezničar i Borac.

Legendarni kapiten reprezentacije BiH u VIP ložu stadiona Grbavica stigao je u društvu pomoćnika iz stručnog štaba Emira Spahića i Saše Papca.

Posljednje kolo ove sezone privuklo je i veliku pažnju gledalaca, koji su, uprkos obilnim kišnim padavinama, stvorili odličnu atmosferu na Grbavici.

No, u jednom trenutku na južnoj tribini istaknuta je zanimljiva parola u kojoj su Manijaci zauvijek "otpisali" najtrofejnijeg trenera u okvirima BiH, Amara Osima, koji je pet puta doveo Željezničar do titule prvaka BiH.

"Osim Amare, hvala ti za sve trofeje, ali u klubu za tebe više nikad nema fotelje", poručili su Manijaci na južnoj tribini otkrivši tako da svom najtrofejnijem treneru ipak nisu oprostili neke stvari iz prošlosti.

Inače, Željezničar je na sjajan način otvorio utakmicu i došao do ranog vodstva rezultatom 2:0 protiv novog prvaka BiH.