Citirao Musinu izjavu
1.2k

Barbarez prozvao Bajevića i stručni štab nakon poraza BiH od Irana

N. K.
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Sergej Barbarez (Foto: Instagram)
Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Sergej Barbarez oglasio se nakon večerašnjeg poraza reprezentacije BiH u prijateljskoj utakmici od Irana (0:2) i prozvao stručni štab Zmajeva na čelu sa selektorom Dušanom Bajevićem.

Naime, Barbarez je na svom Twitter profilu, gdje se rijetko oglašava oko reprezentacije BiH, podijelio dio izjave Bajevićevog pomoćnika Slavena Muse koju je dao tokom jučerašnje konferencije za medije.

"Sigurno da je bitan rezultat. To će se vidjeti po sastavu jer ćemo izvesti najbolji mogući za koji smatramo da može doći do pobjede", prepričao je ironično Musinu izjavu Barbarez na svom Twitteru očito nezadovoljan ishodom utakmice i igrom bh. igrača.

Podsjetimo, pomoćni trener bh. tima kazao je uoči Irana da je bitan rezultat te da će selektor izvesti najbolji mogući sastav, za koji vjeruje da može ostvariti pobjedu.

"Želimo i da pružimo šansu igračima koji su manje igrali ili su prvi put ovdje. Neće svi moći igrati, ali će većina dobiti šansu. Naš prvi i osnovni cilj je pobjeda jer je rezultat bitan bez obzira što je prijateljski susret. Za susret smo se pripremali na osnovu jedne utakmice koju su Iranci odigrali ove godine", izjavio je Musa jučer.

Inače, nogometaše BiH u narednih šest dana očekuju dva posljednja duela u ovoj sezoni. U okviru Lige nacija BiH 15. novembra ide u goste Nizozemskoj, dok 18. novembra na Grbavici dočekuje selekciju Italije.