Jedni od kandidata
451

Barbarez i Jakirović obavili razgovor za posao selektora Zmajeva

K. H.
Foto: Barbarez (Instagram), Jakirović (Tibor Jurjević/PIXSELL)
Foto: Barbarez (Instagram), Jakirović (Tibor Jurjević/PIXSELL)
Stručna komisija Nogometnog saveza BiH za izbor novog selektora Zmajeva, a u kojoj su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, danas je obavila razgovor sa Sergejom Barbarezom i Sergejom Jakirovićem.

Pomenuti dvojac je već je ranije obavio razgovor sa bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom, a moguće je da će do konačne odluke komisije biti obavljeni razgovori s još nekim od potencijalnih imena.

Danas su u zgradi Nogometnog saveza BiH u Sarajevu obavili razgovor sa Sergejom Barbarezom i njegovim imenjakom Jakirovićem.

Komisija će 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi selektor Zmajeva biti poznat na nekoj od narednih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Od ranije je poznat stav Komisije za izbor selektora, koju osim Spahića i Misimovića čine još Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sifrenić i Ivan Beus, da novog selektora pokušaju pronaći prije kraja 2020. godine, pa nije isključeno da se organizuje i vanredna sjednica Izvršnog odbora ukoliko bi se stvorili uvjeti za donošenje odluke.

Podsjećamo, u posljednjim mečevima je našu reprezentaciju s klupe vodio Dušan Bajević, a prije njega selektori su bili Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević, Safet Sušić...