Teško mu pao odlazak
14

Banega jecao na oproštaju od Seville: Odustajanje je zabranjeno, to sam naučio

K. H.
Ever Banega u suzama (Foto: EPA-EFE)
Ever Banega u suzama (Foto: EPA-EFE)
Argentinski veznjak Ever Banega danas se u suzama oprostio od Seville, a on će karijeru nastaviti u klubu iz Saudijske Arabije Shababu.

Banega se na početku svog govora zahvalio navijačima na podršci koju je godinama dobijao te svim uspolenicima kluba s kojima je doživio velike uspjehe.

"Nikada neću zaboraviti Evropsku ligu koju smo osvojili. Bilo je lijepi i onih manje lijepih trenutaka, ali naučio sam jednu stvar: Odustajanje je zabranjeno. Dao sam sve od sebe u svakoj utakmici", rekao je Banega.

[TWITTER]1304401448239804420[/TWITTER]

Nakon toga, kada je počeo pričati o svojoj porodici, počeo je plakati i nije mogao sakriti suze i tugu zbog odlaska iz Seville.

"Hvala mojoj supruzi i djeci što su me pratili na ovom predivnom putovanju. Bez njih, sve što sam ostvario bilo bi nemoguće", završio je Banega.

Argentinski igrač je za Sevillu odigrao 238 utakmica u kojima je postigao 28 pogodaka i upisao 37 asistencija. S klubom je osvojio tri Evropske lige, prvu 2015. godine, a zatim još dvije 2016. i 2020. godine.

Banega je karijeru počeo u dresu Boce Juniors, nakon čega je potpisao za Valenciju 2008. godine. Uslijedio je transfer u Sevillu šest godina nakon toga, a u međuvremenu odigrao je i 65 mečeva za reprezentaciju Argentine.