Velika čast za sudiju
6

Bandić sudio nogometašima iz Premiershipa, mlade engleske zvijezde ubjedljivo slavile

D. P.
Englezi su bili vrlo raspoloženi (Foto: Screenshot)
Englezi su bili vrlo raspoloženi (Foto: Screenshot)
Nakon što smo gledali baraž utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo, današnji dan posvećen je kvalifikacijama U-21 selekcija širom Evrope, a danas je zaposlena bila i ekipa bosanskohercegovačkih sudija.

Antoni Bandić iz Gruda te njegovi pomoćnici Amer Macić, Boris Dujmović i četvrti sudija Mateo Musa imali su čast da sude utakmicu U-21 reprezentacija Azerbejdžana i Engleske, a kako je mlada selekcija Gordi Albiona došla s fantastičnom ekipom u Baku, tako su naše sudije imale privilegiju dijeliti pravdu igračima koji vrijede desetine miliona eura.

Mladi Englezi su bili i više nego ubjedljivi i slavili su na gostovanju Azerbejdžanu rezultatom 5:1.

Golove su postizali Liverpoolov Harvey Elliott dva puta, Chelseajev Noni Madueke, te po jednom Southamptonov Taylor Harwood Bellis i Leedsov Archie Gray.

Na terenu su bile brojne zvijezde Premier lige koje već dugo gledamo u najelitnijem evropskom nogometu poput pomenutih Elliotta i Maduekea, sjajnog igrača Manchester Cityja Rica Lewisa, nekoliko igrača Aston Ville i Bournemoutha, Liverpoolovog Jarella Quansaha...

Inače, Bandić je pokazao pet žutih kartona, dva za goste iz Engleske te tri igračima Azerbejdžana. Kako je utakmica riješena u ranoj fazi, tako i nije imao pretjerano delikatan zadatak.