Nogomet
0

Balotelli zatražio od navijača Cityja podršku za Teveza

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Kontroverzni talijanski nogometaš Manchester Cityja Mario Balotelli zatražio je potporu navijača za kolegu iz napada i jednako svojeglavog Argentinca Carlosa Teveza.

Nakon što je tokom sedmice prilikom nastupa za rezervni sastav "građana“ postigao pogodak pričuvama Boltona, sve je bliži povratak Carlosa Teveza u kadar prve ekipe lidera Premiershipa Manchester Cityja. Kako bi olakšao posao sunarodnjaku i menadžeru Robertu Manciniju, navijače je na iskazivanje podrške Argentincu u razgovoru za BBC pozvao Mario Balotelli.

"Mislim da bi mu navijači trebali pružiti potporu jer bi sve drugo donijelo dodatni pritisak na ekipu koja ulazi u završnicu prvenstva u borbi za naslov. Tevez nam je potreban u ključnim utakmicama", poručio je Balotelli koji se i ovom prilikom morao neizbježno suočiti s pitanjima vezanim za njegovo (pre)često incidentno ponašanje.

"Ne volim kada ljudi zabadaju nos u moje privatne stvari. Možda neki misle da sam arogantan ali ja samo želim da moj život ostane moja privatna stvar. I još nešto, u Cityju sam isključivo zbog Roberta Mancinija. On mi je pomogao da budem zreliji nego prije godine dana, uvijek mi daje prave savjete", ocijenio je Balotelli.