Na vlastitom primjeru
0

Balotelli uči djecu da se ne igraju s vatrom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je tokom zabave u njegovoj kući noć prije gradskog okršaja protiv Manchester Uniteda došlo do požara, napadač Manchester Cityja Mario Balotelli uključio se u kampanju koja uči djecu o opasnostima od vatre.

Podsjetimo, Balotelli i prijatelji su se zabavljali bacajući petarde kroz prozor kupaonice, a u jednom su trenutku zbog nepažnje zapalili peškire. Požar se ubrzo proširio cijelom kupaonicom, tako da su svi morali biti evakuirani iz kuće. Povrijeđenih nije bilo, a talijanski je nogometaš dočekao derbi, u kojem je s dva gola predvodio City do velike pobjede (6-1), u hotelskoj sobi.

"Nisam učestvovao u bacanju petardi. Napravio je to moj prijatelj. Nisam znao ništa o tome dok nisam začuo viku iz kupaonice. Srećom, niko nije povrijeđen, a prijatelj mi se izvinio zbog nastale štete. Bilo je stvarno glupo to što je napravio. Neko je mogao stradati. Stvarno sam bio ljut na njega", objasnio je Balotelli, dodavši:

"Važno je poručiti djeci da se ne igraju s pirotehničkim sredstvima. Ona mogu biti vrlo opasna ako se njima ne rukuje na ispravan način. Ljudi moraju slijediti upute kad koriste petarde."