Sporan broj "17"
19

Balotelli pronašao klub, zbog praznovjernog predsjednika još uvijek nije predstavljen

K. H.
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Povremeni reprezentativac Italije Mario Balotelli prema pisanju italijanskih medija naredne sezone igrat će u dresu Brescije, ali zbog pomalo bizarnog razloga on još uvijek nije predstavljen u novom klubu.

Naime, tamošnji mediji pišu da predsjednik Brescije Massimo Cellino tokom čitavog života maksimalno pokušava izbjeći bilo kakvu vezu s brojem 17, a s obzirom na to da je danas 17. august, Brescija je navodno i pored postignutog dogovora s Balotellijem odgodila njegovo predstavljanje za nedjelju, kada će datum biti 18. august.

Italijani su objasnili da niko u ovom klubu ne smije nositi dres s brojem 17, a pored toga na stadionu ne postoji stolica s tim brojem, što je samo jedan od pokazatelja kako se u ovom klubu odnose prema broju 17.

Dalje, navodi se da će Balotelli u ovom italijanskom klubu zarađivati 1,5 miliona eura po sezoni, a čelnici kluba omogućili su mu unosne bonuse ukoliko se uspije vrati u reprezentaciju Italije i uz to upiše određeni broj pogodaka i asistencija.

Ovo će za Balotellija biti novi povratak u Seriju A, a ranije je, podsjećamo, igrao za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu i Marseille. U dresu reprezentacije Italije ubilježio je 36 utakmica, a uspio je postići 14 pogodaka.

Ranije se Balotelli dovodio u vezu s prelaskom u brazilski Flamengo, ali od tog transfera na kraju nije bilo ništa.