Nogomet
20

Balotelli prekinuo komunikaciju s francuskim medijima: Nisam igračka, nego osoba

Klix.ba
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Mario Balotelli (Foto: EPA)
Talijanski nogometaš Mario Balotelli je odlučio da više ne komunicira s francuskim medijima te neće davati intervjue u budućnosti.

Balotelli se našao u centru pažnje medija nakon što su naveli da je izjavio da Edinson Cavani nije "svjetska klasa" kada je riječ o prvom dodiru, dok Radamel Falcao i Angel Di Maria jesu. Mediji su se fokusirali na tu izjavu i digli dosta "prašine", što je naljutilo napadača Nice.

"Govorio sam o sjajnim mladim igračima, rasizmu, Italiji, a novinari su samo čuli priču o Cavaniju. Smiješni ste zaista. Cavani je sjajan igrač i poštujem ga kao vrhunskog golgetera, ali fenomenalne vještine pri prvom dodiru lopte u Francuskoj pripisujem samo Di Mariji i Falcau. Pa šta?", napisao je Balotelli na Instagramu.

S medijima u Francuskoj više neće razgovarati.

"Ne tražite mi intervjue, niko. Balotelli nije igračka, nego osoba sa svojim mišljenjem. Ne smeta mi glupa lažna priča, nego činjenica da sam pričao o pravom društvenom problemu, a sve što su mogli uzeti iz izjave je bilo to o Cavanijui. Upravo zbog ovakvih stvari će društvo biti sve slabije", dodao je Balotelli.