Nogomet
9

Balotelli odbacio tužbu protiv Cityja i prihvatio kaznu

Totalsport
Mario Balotelli i Roberto Mancini
Mario Balotelli i Roberto Mancini
Mario Balotelli, talijanski napadač Manchester Cityja, odlučio je odustati od žalbe Premirligi zbog kazne koju mu je izrekao njegov klub zbog učestalog kršenja discipline, te platiti tih 340.000 funti kazne.

Manchester City naveo je kako je Balotelli prošle sezone propustio čak 11 utakmica. Veliki broj žutih i crvenih kartona uzrokovao je njegove česte suspenzije, pa su ga u klubu odlučili kazniti s oduzimanjem plaće za dvije sedmice, odnosno sa 340.000 funti.

Balotelli se prvo žalio upravi kluba koja ga je, naravno, glatko odbila. Nakon što su iz redova Udruženja nogometnih profesionalaca doveli u pitanje ima li bilo koji klub pravo kažnjavati svoje igrače na ovakav način, Balotelli je odlučio svoj slučaj adresirati na Žalbeno vijeće Premiershipa.

No, nakon "prijateljskog razgovora između igrača i predstavnika kluba, te izraza poštovanja od menadžera Roberta Mancinija, navijača i kluba u cjelosti, Mario je odustao od žalbe, platit će svoju kaznu i bit će dostupan za sljedeće utakmice", saopćio je klub.