Reagovao na rasizam
10

Balotelli nakon Bonuccijevih neumjesnih komentara: Sretan je što nisam bio tamo

Klix.ba
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometaš Mario Balotelli poručio je svom sunarodnjaku Leonardu Bonucciju da je sretan što on nije bio na terenu kada je rasistički vrijeđan Moise Kean. Bonuccijeve komentare o podjednakoj krivnji su osudili igrač Manchester Cityja Raheem Stelring i engleski reprer Stromzy.

Kean je doživio rasističke uvrede malog dijela navijača Cagliarija tokom utakmice talijanske Serije A. Devetnaestogodišnjak je postigao drugi gol za Staru damu te ga je proslavio ispred navijača Cagliarija raširenih ruku i hladnog izraza lica. Nakon toga su počele rasističke uvrede, a Bonucci je poslije utakmice dao neumjesne komentare.

"Kean zna da kad postigne gol treba slaviti sa saigračima, zna da je mogao uraditi nešto dugačije. Bilo je rasističkih povika nakon gola, on ih je čuo i naljutio se. Mislim da je krivnja podjednaka, jer Moise nije trebao onako proslaviti gol niti su navijači trebali reagovati na takav način. Mi smo profesionalci, moramo biti primjer, a ne provocirati nekoga", izjavio je Bonucci.

Ovi komentari su naišli na osude, a oglasio se i Balotelli koji je ostavio komentar za Keana na Instagramu.

"Bravo! I reci Bonucciju da je sretan što nisam bio tamo. Umjesto da te brani, on to radi. Zaista sam šokiran, volim te brate", napisao je Balotellli.

Bonuccijeve komentare su osudili pomenuti Stormzy i Sterling.

"Krivnja je 50:50 @bonuccileo19. Smiješno", poručio je nogometaš Građana.