Nogomet
0

Balotelli: Igrat ću na SP-u za Italiju ili za Ganu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Interov 18-godišnji napadač Mario Balotelli insistira kako mu je nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici trenutno najvažniji cilj i namjerava se tomu potpuno posvetiti.

Jedino je pitanje u dresu koje bi reprezentacije Balotelli mogao zaigrati, pošto ima talijansko državljanstvo, ali je porijeklom iz Gane jer su mu roditelji iz te afričke zemlje.

Balotelli je već za talijansku U21 reprezentaciju skupio desetak nastupa, a iz Ganskog nogometnog saveza stalno su ga vrbovali i još uvijek to čine - da se opredijeli za njihovu reprezentaciju.

  • Možda ne bih trebao pričati o tome jer kada to napravim obično prouzrokujem neku zbrku. Prvo u svakom slučaju moram razgovarati s roditeljima, čije mi je mišljenje jako važno - rekao je Balotelli za Corriere dello Sport.

Čini se da bi odluku o igranju za Ganu Balotelli mogao donijeti ukoliko ga selektor seniorske talijanske reprezentacije Marcello Lippi izostavi s popisa, jer SP Interov napadač nikako ne želi propustiti.

  • Čekam poziv Marcella Lippija, a ako ga ne dobijem morat ću pažljivo razmisliti o tome – dodao je Balotelli, koji je u mnogim navratima često znao izjavljivati da se uprkos svom porijeklu osjeća kao 100-postotni Talijan.

  • Da budem iskren, ne znam bih li mogao zaigrati za Ganu i stvarno ću, dođe li do toga, kao što sam već rekao, morati ozbiljno razmisliti. Italija je moja zamlja i to je teško promijeniti. Obično sam pesimist u životu, ali vjerujem da će na kraju sve ispasti kako treba - zaključio je tamnoputi napadač.