Dugo čekao taj trenutak
52

Balotelli golove posvetio svojoj majci Silviji

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Na kraju utakmice s Njemačkom, u kojoj je, postigavši dva gola, odveo svoju reprezentaciju u finale Evropskog nogmetnog prvenstva, Mario Balotelli je bio sretan kao malo dijete.

Kada je sudija odsvirao kraj Mario se uputio ka dijelu tribine gdje su sjedili njegovi najbliži, među kojima i njegova mama Silvia.

Heroj sinoćnje utakmice zagrlio je ženu koja ga je posvojila kada je imao tri godine, kazavši kasnije da je to trenutak koji je dugo čekao. Njoj je i posvetio svoja dva gola.

"Koji detalj ću najviše pamtiti nakon ove utakmice? To je sigurno trenutak kada sam prišao mami i kazao joj 'Ovi golovi su za tebe'. Tako dugo sam čekao ovaj trenutak, posebno zato što je mama prevalila toliki put da bi došla na poufinalnu utakmicu. Želio sam je usrećiti", kazao je Balotelli i dodao da će u finalnoj utakmici protiv Španije na tribinama biti i njegov otac.

"Nadam se da ću dati još koji gol i postati najbolji strijelac prvenstva. Ne znam, probat ću. Ovo je bila najljepša noć u mom životu, ali nadam se da će nedjelja biti još bolja", istaknuo je.

Na pitanje da li su ga selektor i kolege kritikovali zbog skidanja dresa, poteza koji mu je donio žuti karton, Mario je odgovorio u svom stilu: "Naljutili su se nakon što su vidjeli kakvo tijelo imam. Zavide mi".