Seria A
0

Ballardini novi trener Lazija

Totalsport
Rimski nogometni prvoligaš Lazio imenovao je Davidea Ballardinija, dosadašnjeg šefa struke u Palermu, za svog novog trenera.

Ballardini je s Lazijem potpisao dvogodišnji ugovor. Protekle sezone s Palermom je osvojio osmo mjesto u Seriji A, ali je zbog nesuglasica s predsjednikom Mauriziom Zamparinijem odlučio napustiti sicilijanski klub.

Na njegovo mjesto stigao je Walter Zenga. Na klupi Lazija Ballardini, pak, nasljeđuje Delija Rossija, koji je ''nebesko-plave'' vodio četiri sezone. U minuloj je s Lazijem osvojio talijanski Kup, ali je u prvenstvu osvojio razočaravajuće 10. mjesto.

  • Lazio uvijek mora imati cilj biti jaka, takmičarska ekipa. Imamo potencijal za dobre rezultate, ali to moramo i dokazati - rekao je Balardini na predstavljanju pred novinarima.

Od svoje nove momčadi tražit će kontinuitet rezultata. No, možda će u novu sezonu zakoračiti bez dvojice vrlo važnih igrača, argentinskog veznjaka Cristiana Ledesme i makedonskog napadača Gorana Pandeva, koji su nagovijestili odlazak.

  • Ukoliko oni odu, doći će novi, barem jednako dobri igrači - optimist je Ballardini, koji je u dva mandata ranije vodio i Cagliari.

Njegovo imenovanje u Laziju znači da od svih talijanskih prvoligaša još samo jedan ima dvojbe oko trenera za novu sezonu, a to je Siena. Njezin trener Marco Giampaolo tražio je od svojih poslodavaca raskid ugovora, ali čelnici kluba iz Toskane žele ga i dalje za trenera.