Službeno
0

Ballack potpisao za Bayer Leverkusen

Totalsport
Michael Ballack (Foto: AP)
Michael Ballack (Foto: AP)
Ozlijeđeni kapiten njemačke nogometne reprezentacije, 33-godišnji Michael Ballack, potpisao je dvogodišnji ugovor s Bayerom iz Leverkusena.

Vijest koju je Bild objavio već u petak ujutro, dobila je u poslijepodnevnim satima i službenu potvrdu. Ballack će za dvije godine vjernosti ''apotekarima'' inkasirati oko 12 miliona eura, saznao je hamburški dnevnik.

Ballack je posljednje četiri godine igrao u Chelseaju, ali su mu iz kluba sa Stamford Bridgea odbili ponuditi produženje ugovora pod jednakim financijskim uslovima kakve je imao dosad, a Ballack nije pristao na smanjenje plate.

Od nastupa za njemačku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi spriječila ga je povreda desnog skočnog zgloba zadobijena neposredno uoči Mundijala, ali bi trebao biti spreman za početak sljedeće klupske sezone.

U redovima "apotekara" Ballack je dva puta bio viceprvak Njemačke (2001. i 2002.), a 2002. godine igrao je i finale Lige prvaka. U 72 bundesligaška nastupa za klub iz Leverkusena zabio je 27 golova.

"S mojim transferom u Bayer je krug zatvoren. Proveo sam ranije vrlo lijepo i uspješno razdoblje u Bayeru, na koje sam se često volio osvrnuti tokom karijere. To je bio i razlog zbog kojeg sam se odlučio vratiti u ovaj klub" izjavio je Ballack.