Joachim Löw odlučio
0

Ballack ostaje kapiten "elfa"

Totalsport
Michael Ballack (Foto: Reuters)
Michael Ballack (Foto: Reuters)
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw napokon je prelomio u sebi odluku o temi koja je dugo vremena ispunjavala medijske stupce u Njemačkoj, odluku o kapitenu nacionalne vrste.

Dilema je bila hoće li to ostati Michael Ballack (26), kapiten njemačke reprezentacije od 2004. godine koji je propustio Mundijal u Južnoafričkoj Republici zbog povrede skočnog zgloba, ili Philip Lahm (26), igrač koji je u Ballackovom odsustvu ponio kapitensku traku na jugu Afrike i predvodio tim do bronce.

"Michael Ballack ostaje kapiten njemačke reprezentacije, a Philipp Lahm biti će njegov zamjenik. Joachim Löw je takvu odluku prenio igračima na sastanku u hotelu Villa Kennedy u Frankfurtu", piše Bild.

"Trenutno u defanzivnom dijelu veznog reda igraju Bastian Schweinszeiger i Sami Khedira. Ali kada se Michael vrati nakon povrede, on će ujedno biti i kapiten. Ako Michael neće igrati, tada će Philipp biti kapiten", citira njemački dnevnik Löwovu poruku njemačkim reprezentativcima.

Ballack će zbog nedovoljne fizičke pripremljenosti propustiti prve dvije utakmice "elfa" u kvalifikacijskom ciklusu za Euro 2012. godine, u petak na gostovanju kod Belgije i protiv Azerbejdžana četiri dana kasnije.

Ovakva vijest i službenu bi potvrdu trebala dobiti uskoro, budući je službena pres-konferencija u prostorijama Njemačkog nogometnog saveza zakazana za 12.30 sati.