Dostojanstven odlazak
0

Ballack odlučio: Oproštajna utakmica 5. juna u Leipzigu

Klix.ba
Michael Ballack (Foto: AFP)
Michael Ballack (Foto: AFP)
Bivši njemački nogometni reprezentativac Michael Ballack (36) odlučio je da će svoju oproštajnu utakmicu odigrati u Leipzigu 5. juna ove godine.

Bivši veznjak Kaiserslauterna, Bayer Leverkusena, Bayerna i Chelseaja objavio je u oktobru prošle godine odlazak u igračku penziju, a nedavno je, pak, krenuo u organiziranje oproštajne utakmice koja će se odigrati 5. juna u Leipzigu.

"Želim se oprostiti od nogometa na dostojanstven način. Također želim se zahvaliti svim kolegama, navijačima i svima onima koji su vjerovali u mene i ulagali u moj napredak tokom svih godina. Leipzig je za to idealno mjesto. Tu su moji korijeni i tu sam naučio nogometnu abecedu", rekao je Ballack njemačkim medijima.

Podsjetimo, tokom 2011. godine mu je Njemački nogometni savez ponudio da odigra dvije prijateljske utakmice kako bi broj nastupa za Elf zaokružio na 100, ali Ballack je to odbio, uvrijeđen jer ga selektor Joachim Löw nije vodio na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku godinu dana ranije, a ponudu DFB-a nazvao je "farsom".

Za njemačku je reprezentaciju skupio 98 nastupa i postigao 42 pogotka.