Nogomet
0

Ballack odlazi u Real?

FENA
Povrijeđeni kapiten reprezentacije Njemačke i vezni igrač Chelsea Michael Ballack razočaran je činjenicom da se njegovo ime nije našlo na spisku igrača koji je londonski klub dostavio UEFA-i za Ligu prvaka. U međuvremenu, engleski su se mediji raspisali o njegovom transferu u madridski Real.

30-godišnji Ballack je jako razočaran što se nije našao među 23 igrača koje je Chelsea prijavio za nastup na ovogodišnjoj Ligi prvaka. Nijemac se naime, još oporavlja od operacije gležnja koju je prošao u aprilu, a zbog koje nije nastupio ni na subotnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2008. protiv Walesa (Njemačka je pobijedila sa 2:0).

"Naravno da sam razočaran što sam izostavljen, očito je da su doktori procijenili da će moj oporavak još dugo trajati", rekao je Ballack.

"Treba mi vremena da se oporavim od te ozljede. Imao sam dvije operacije gležnja i još me malo boli tako da trenutno ne mogu ni trenirati ni igrati. No, želim početi igrati što je prije moguće", rekao je kapetan Njemačke te dodao da mu nije jasno zašto su u Chelseu donijelu odluku koja je uzrokovala mnoštvo medijskih spekulacija o njegovoj budućnosti.

Britanski tabloid The People piše da je Ballack kažnjen izostavljanjem iz ekipe jer je dogovorio transfer u Real Madrid, a ne zato što je ozlijeđen. Spekulacije o njegovom odlasku pojavile su se nekoliko dana prije zatvaranje ljetne transfer tržnice, a i sam je trener Reala Bernd Schuster natuknuo nešto u tom smjeru. Ballack je navodno, sa španjolskim gigantom dogovorio sedmičnu plaću od 200.000 eura.

Guardian pak piše da će trener Chelsea Jose Mourinho ponuditi Ballacku posljednju priliku da "oživi" svoju karijeru u engleskom prvoligašu, no samo ako ne bude previše dramatizirao oko odluke da ga se izostavi iz Lige prvaka.

Portugalac se navodno nada da će ta situacija Ballacka dodatno motivirati kako bi svima dokazao da su pogriješili.