Nogomet
0

Ballack: Neću utakmicu protiv Brazila, to je farsa

Totalsport
Bivši kapiten njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack utakmicu koju je Njemački nogometni savez (DFB) naumio iskoristiti kao njegovu oproštajnu nazvao je farsom.

Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw izjavio je da 34-godišnjeg Ballacka nema više namjere koristiti jer su mu važniji mladići koje priprema za Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

"Ballack je obilježio jednu eru i kao kapiten uvijek se stavljao na uslugu ekipi. U razgovoru s njim stekao sam dojam da razumije naš stav. Stoga mislim da je svima u interesu jedna ovakva iskrena i jasna odluka", rekao je njemački selektor u četvrtak o igraču koji je za "elf" nastupio 98 puta.

Ponuđena mu je 99, oproštajna i to protiv Brazila 10. augusta.

"Stil i sadržaj onoga što je rekao u skladu su s načinom kako me tretirao od povrede zadobivene prošloga ljeta. Nazvati davno dogovorenu prijateljsku utakmicu mojom oproštajnom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem tu utakmicu, ali ponudu neću prihvatiti", izjavio je Ballack, strijelac 42 gola za izabranu njemačku selekciju.

Nogometaš koji je nastupio na trima Evropskim prvenstvima (2000., 2004., i 2008. godine), kao i dvama Svjetskim prvenstvima (2002. i 2006.). nije zaigrao za Njemačku od marta prošle godine. Povreda članka uvjetovala i njegovo propuštanje Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici na kojem je njemačka reprezentacija, najmlađa u posljednjih 76 godina, osvojila treće mjesto.