Oliver Bierhoff
0

"Ballack će se morati opet dokazivati za reprezentaciju"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon teže povrede skočnog zgloba u januaru 2010. godine u redove trećeplasiranog Bundesligaša Bayera bi se trebao vratiti 34-godišnji nogometaš Michael Ballack.

Sam nogometaš je izjavio da se ne vraća samo klupskom nogometu, već da je opet spreman preuzeti kapitensku traku reprezentacije, te povesti tim tokom kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012., kojem će zajednički domaćini biti Poljska i Ukrajina.

No, Oliver Bierhoff, nekadašnji uspješni centarfor Elfa, a danas sportski direktor reprezentacije, ne misli da će Ballackov povratak reprezentaciji biti lak.

"Ballack nije samo povrijeđen tokom ove sezone. Nije ga bilo s nama i na Svjetskom prvenstvu gdje je, možemo reći, oformljena jedna nova generacija njemačkih nogometaša", rekao je Bierhoff i dodao: "Jako cijenim Ballacka, ali on se opet mora dokazati da može igrati u reprezentaciji. Dugo ga nije bilo, povreda u tom pogledu ostavi prilično negativan trag."

Recimo da je Ballack ove sezone odigrao samo tri Bundesligaške utakmice za Bayer. U reprezentativnom dresu je kroz karijeru odigrao 98 utakmica, te je postigao 42 pogotka.