Otkrio detalje razgovora
3

Baljić: Džeko možda neće igrati za reprezentaciju u novembru, osjeća da se bliži kraj

H. H.
Elvir Baljić (Foto: Screenshot)
Elvir Baljić (Foto: Screenshot)
Edin Džeko se prošle sedmice u Istanbulu družio s bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Elvirom Baljićem, koji je najveći trag u karijeri ostavio upravo u Fenerbahčeu, a popularni Balja je za turske medije otkrio o čemu je razgovarao s Dijamantom.
Bivši i sadašnji član istanbulskog velikana iskoristili su lijep dan u gradu na Bosforu kako bi ručali u jednom restoranu gdje su razmijenili iskustva.

Susret su ovjekovječili fotografijom na Instagramu što je izazvalo pravu pomamu među navijačima Fenerbahčea kojima je bilo drago da na jednom mjestu vide ikone svog kluba.

U intervju za Tivibu Spor, Baljić je otkrio detalje razgovora, a najvažnije informacije se tiču reprezentacije BiH.

Navodno, Džeko je poručio da postaje pomalo umoran i da se bliži kraj njegove reprezentativne karijere.

"Džeko je rekao da stalno razgovara s trenerom Fenerbahčea İsmailom Kartalom. Kada se osjeti umornim, to i kaže. Također, osjeća da se bliži i kraj njegove u karijere u bh. reprezentaciji", rekao je Baljić, a potom je citirao Džeku:

"Reprezentacija me umara. Udaljili smo se od cilja s našom trenutnom situacijom u grupi. Trenutno gledamo samo ka baražu. Razgovarao sam sa selektorom, možda neću igrati utakmice kvalifikacija za EP u novembru. To me ozbiljno umara", prenio je Baljić Džekine riječi.

Džeko je Baljiću kazao da jedva čeka derbi protiv Galatasaraya, jer nikada nije vidio navijače kao što ima Fener, a otkrio je i na koji način je dobio kapitensku traku.

"Vidio sam da u svlačionici u kojoj sam sjedio visi kapitenska traka. Bila je okačena tamo, a da mi nije rečeno. Bio sam šokiran kada sam je ugledao. Toliko me je motivisalo... To je ogromna odgovornost, ali me je mnogo motivisalo", otkrio je Džeko Baljiću, a prenosi Fotospor.

Podsjetimo, Džeko je trenutno vodeći strijelac turske Superlige zajedno s Maurom Icardijem. Obojica su postigla po deset golova, a Dijamant je ostvario i četiri asistencije.