Ogroman motiv
45

Baljić: Džeko je zvao oca zbog trenera Kartala, a onda ga je dočekalo iznenađenje

H. H.
Elvir Baljić (Foto: Screenshot)
Elvir Baljić (Foto: Screenshot)
Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Elvir Baljić ponovo je govorio o Edinu Džeki, te je otkrio detalj koji je iznenadio Dijamanta na početku njegove avanture u Fenerbahčeu.

Baljić, koji radi kao stručni konultant za Tivibu Spor, ispričao je da je Džeko bio iznenađen potezom trenera Ismaila Kartala u prvoj utakmici, nakon čega je zvao i oca.

"Bio sam iznenađen jer nisam igrao u prvoj prijateljskoj utakmici (Zenit). Čak sam se pitao zašto me trener nije pustio da igram?. Razgovarao sam sa ocem", rekao je Džeko Baljiću, a potom je otkrio i iznenađenje koje ga je zadesilo u narednoj utakmici,a o kojem je i ranije govorio:

"Kada sam ušao u svlačionicu na sljedećoj utakmici (Crvena zvezda), vidio sam kapitensku traku kako visi u mom ormariću. Bio sam šokiran! Nikad mi to nisu nagovijestili. Ovo iznenađenje me je toliko motivisalo da ne mogu da objasnim! Doboi sam ogromnu odgovornost i motiv", ispričao je Dijamant Baljiću.

Fenerbahče naredni meč igra u Konferencijskoj ligi u četvrtak, kada dočekuje Spartak iz slovačke Trnave, a narednog vikenda će u domaćem šampionatu ugostiti Konyaspor.

Džeki se golom protiv Bešiktaša ponovo izjednačio s Maurom Icardijem na vrhu liste strijelaca turske Super Lige, a obojica su postigli po 12 pogodaka.