Sjajan u Poljskoj
0

Balić: Uvijek ću navijati za Sarajevo, nadam se pozivu u reprezentaciju Crne Gore

Klix.ba
Saša Balić
Saša Balić
Nekadašnji nogometaš Sarajeva Saša Balić pruža odlične partije u dresu Zaglebie Lubina, sa kojim je u julu potpisao dvogodišnji ugovor.

Ekipa povremenog crnogorskog reprezentativca nakon 19 odigranih kola zauzima šesto mjesto sa osvojenih 28 bodova, a posljednju utakmicu odigrali su na gostovanju kod Pogon Szczecina 3-3.

"Više sam nego zadovoljan svojim igrama, ali i rezultatima kluba i pozicijom na tabeli. Sigurno bi moj učinak bio bolji da nisam došao u četvrtom kolu prvenstva i da sam sa ekipom prošao kompletne pripreme. Ipak, vrlo brzo sam se nametnuo stručnom štabu, i do sada sam odigrao 12 utakmica u prvenstvu i tri u Kupu. U srijedu igramo derbi sa Lechom kod kuće. Pobjeda bi bila odlična stvar i popravili bi svoje šanse da se plasiramo u play-off. Plasman među prvih osam ekipa je cilj kluba, a ako to ispunimo, pokušat ćemo se uključiti u borbu za četiri prve pozicije koje vode u Evropu", kaže Balić.

Ovaj 27-godišnji defanzivac igra u Poljskoj na poziciji lijevog beka i lijevog štopera.

"Prije nekoliko utakmica došao nam je novi trener Mariusz Lewandowski. On je legenda kluba, ponikao je u Zaglebiu,a deset godina je u Ukrajini i to u Shakhtaru iz Donetska. Ovo mu je prvi trenerski angažman i ima veliku podršku uprave kluba", nastavlja Balić, koji je u utakmici protiv Termalica B-B. postigao i svoj prvijenac u dresu Zaglebiea.

U karijeri, Saša je 12 puta nosio i dres reprezentacije Crne Gore, a nada se da njegove igre neće proći nezapažene u domovini.

"Posljednje dvije godine nisam bio u reprezentaciji, ali nadam se nastupu i povratku u reprezentaciju u 2018. godini. Na meni je da i dalje radim i igram u klubu, a nadam se da će kao nagrada doći i poziv u reprezentaciju", kaže ovaj defanzivac.

Balić ističe da redovno prati dešavanja u Premijer ligi BiH, i da se potajno nada da Sarajevo može osvojiti šampionsku titulu.

"Uvijek ću navijati za Sarajevo. Tamo imam mnogo prijatelja. Sa novim trenerom Husrefom Musemićem postižu puno pogodaka i lijepo igraju. Nadam se da ću uspjeti navratiti do Sarajeva u pauzi prvenstva da obiđem mog menadžera Elvisa i igrače Sarajeva. Sa Mersudinom Ahmetovićem se često čujem, a svakodnevno se čujem sa Elvisom Sarićem, koji je moj veliki prijatelj. On igra dobro, jedan je od najboljih igrača Sarajeva, i bilo bi mi drago da napravi neki inostrani angažman", kaže Saša.

Zaglebie Lubin danas u 18 sati igra utakmicu protiv Lecha.