Nogomet
1

Bale i Van Persie predvode nominacije za igrača godine

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Tottenhamov nogometaš Gareth Bale i Manchester Unitedov Robin van Persie predvode listu od šetorice nominiranih za najboljeg igrača 2013. godine u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša u Engleskoj i Walesu (PFA).

Ime pobjednika bit će objavljeno na gala-večeri u Londonu kasnije ovog mjeseca, a preostali nominirani su Michael Carrick (Manchester United), Luis Suarez (Liverpool), te Chelseajev duo Eden Hazard i Juan Mata.

Bale je favorit za osvajanje prestižne nagrade prema kladionici Sky Bet, a prošlogodišnji osvajač ove nagrade je Van Persie, koji je tada nosio dres Arsenala. Tada je zabio 30 golova i podijelio 14 asistencija, a ove je sezone na učinku od 21 gola i 13 asistencija u engleskom prvenstvu.

Još jedan jaki kandidat za osvajanje nagrade je i Liverpoolov napadač Luis Suarez koji je s 22 gola najbolji strijelac Premierlige, dok je ukupno 29 golova postigao u svim takmičenjima.

U izboru za najboljeg mladog igrača godine nominirani su Bale i Hazard, uz Christiana Bentekea (Aston Villa), Romelua Lukakua (WBA), Dannyja Welbecka (Manchester United) i Jacka Wilsherea (Arsenal).