Nogomet
5

Bale: I Beckham mi je dao savjete kako da se ponašam u Realu

Totalsport
Bale i Ronaldo (Foto: AFP)
Bale i Ronaldo (Foto: AFP)
Velški nogometaš Gareth Bale ovog je ljeta ostvario rekordan transfer u historiji nogometa, kada je dres Tottenhama zamijenio onim madridskog Reala.

Ogromnih 100 miliona eura novac je koji Bale itekako mora potvrditi na travnjaku. Zasad se može govoriti kako se brzonogi Velšanin još uvijek privikava na novu okolinu, a sam naglašava kako je tražio mnoge savjete te da su mi nekadašnji nogometaši i sami dali pokoju preporuku prije odlaska u Madrid.

"David Beckham je trenirao s nama u Tottenhamu, tako da smo se u to vrijeme zbližili. Dao mi je neke mudre savjete, jer je on ranije igrao u Realu. Nekih se i dalje držim i pomažu mi", rekao je španskim novinarima Bale, te nastavio:

"Savjetovali su me Owen, McManaman i Woodgate. Sve te riječi mi dobro dođu. Prihvatio sam ih, jer su svi oni iskusniji i prošli su ovo što ja sada prolazim."

Bale je na kraju dodao:

"Gluposti su da postoji rivalitet Cristiana Ronalda i mene. Pa, igramo zajedno. Nema između nikoga u Realu nikakvog rivalstva. Svi guramo na istu stranu, za klub", završio je velški nogometaš.