Napušta Hajduk iz Splita
0

Balakov u četvrtak preuzima Kaiserslautern?

Totalsport
Krasmir Balakov
Krasmir Balakov
Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda, Krasimir Balakov još će ove sedmice sjesti na klupu bundesligaškog "fenjeraša" Kaiserslauterna.

Otkaz je u utorak vodstvo kluba uručilo Marcu Kurzu. Presudio je domaći 4-1 poraz od Schalkea u nedjelju, ali i duga kriza: nisu Kurzovi nogometaši u Bundesligi pobijedili nikoga već 16 kola.

"Krasimir Balakov, koji je prije dolaska Otta Rehhagela također bio kandidat za Herthina trenera, u četvrtak se očekuje u Kaiserlsauternu. Trebao bi doći nakon što u srijedu odradi posljednju utakmicu na klupi Hajduka (protiv Rijeke, op. a.). Ugovora ga, koji sa splitskim klubom ima do 30. juna 2013. godine, može osloboditi klauzula o trenutnom raskidu u slučaju da zainteresirani klub za njega uplati odštetu nešto manju od milion eura", piše Bild uz dodatak:

"Balakovu, od kojeg očekuju da njihovu ekipu spasi ispadanja u posljednjih osam kola, u Kaiserlsauternu će ponuditi ugovor do ljeta 2013. godine uz opciju produženja za dodatnih godinu dana."

Kaiserlsautern nakon 26 odigranih kola u Bundesligi ima samo 20 bodova. Augsburg na 15. mjestu, jednom iznad zone ispadanja odnosno razigravanja za opstanak, ima šest više.