Bogat performans
399

Bakljada, a onda dvije koreografije Manijaka: Obilježen i Dan nezavisnosti BiH

D. P.
Koreografija za Dan nezavisnosti BiH (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara sarajevski derbi otvorili su bakljadom i koreografijom na južnoj tribini stadiona Grbavica, a onda su pripremili još jednu koreografiju posvećenu Danu nezavisnosti BiH nakon pola sata igre.

Na stadionu Grbavica igra se 151. sarajevski derbi, a utakmica je počela u 18:45. Očekivalo se da će se igrati pred ispunjenim tribinama Grbavice jer su sve ulaznice rasprodate još odavno, ali je MUP Kantona Sarajevo zabranio prisustvo gostujućim navijačima zbog incidenta na Grbavici.

Tako će sektor od 1.500 mjesta namijenjenih gostujućim navijačima biti prazan tokom cijele utakmice, a za to vrijeme Željini navijači priredili su bakljadu i prije početka utakmice.

Na sve tri navijačke tribine u prvim redovima zapaljene su baklje, a Željini navijači poručili su: "Hoćemo pobjedu".

Odmah nakon bakljade, uslijedila je i koreografija s kartonima i parolom. Velikim slovima ispisano je "VTŽ", što aludira na riječi "Volim te Željo".

"Pažljivo biram riječi jer klub si najveći", stoji u velikoj paroli ispod južne tribine.

No, to nije sve od vrlo bogatog performansa popularnih Manijaka za danas. U 30. minuti na red je došla nova koreografija na južnoj tribini, a ovoga puta ona je posvećena domovini Bosni i Hercegovini.

"Ni pedalj", ispisano je pomoću žutih, plavih i bijelih kartona preko cijelog Juga Grbavice i na taj način Željini navijači obilježili su Dan nezavisnosti BiH.