Početak priprema
4

Baka prozvao Plemiće: Odbrana naslova prvaka i dalje je jedini cilj

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Trener Zrinjskog Blaž Slišković izvršio je prozivku nogometaša aktualnog prvaka naše zemlje, čime je mostarski tim krenuo u pripreme za proljetni dio Premijer lige BiH. Ambicije su i dalje jako visoke i podrazumjevaju borbu za titulu prvaka.

Na današnjoj prozivci Blaž Slišković kazao je prije svega par riječi o promjenama u igračkom kadru.

"Još smo u fazi umoznavanja s igračima koji su došli i koji po našem mišljenju imaju kvalitet da budu u kadru Zrinjskog. Na ovom sastanku smo željeli naglasiti da znaju u kakav klub dolaze i da su naše ambicije borba za titulu prvaka. Vjerujem da će novopridošli igrači iskorisiti priliku koja im bude pružena tokom ovih priprema. Imat ćemo sedam ili osam utakmica, tako da će svako od njih dobiti priliku da se nametne", kazao je u uvodu Slišković.

Popularni Baka kazao je kako ih očekuju teške pripreme jer nastavak prvenstva od četiri i po mjeseca dug i zahtjeva kvalitetan rad u ovom periodu.

"Naši rezultati i uspjeh kluba zavise od kvalitete obavljenog posla na pripremama. Mi još računamo na jednog igrača koji bi mogao doći, ali to prije svega zavisi od mogućnosti odlaska naših igrača, kao što je Jakovljević, Katanec, Bilbija. Oni u ovom trenutku imaju neke ponude koje još nisu prihvatili, tako da je sve još u procesu. Zavisno od toga ko nam ode, tako ćemo se ponašati", izjavio je Blaž Slišković.

Ako ostane kadrovsko stanje kao što je ono sada, Zrinjski neće tražiti nova pojačanje, osim možda jednog ofanzivca, kao alternativu Bilbiji. Zbog upitnog statusa odvojeno od prve ekipe trenirat će Marijan Ćavar. Slišković je medije izvjestio i o promjenama u načinu treniranja, uvođenja novih vježbi te insistiranju kako na individualnom, tako i na grupnom radu.

Veliko pojačanje, novopridošli Srđan Stanić kazao je kako je odlično prihvaćen od ostalih igrača te da ih većinu odlično poznaje od ranije.

"Zrinjski i Željo, moj bivši klub, će se boriti za titulu. Ja samo prošlu polusezonu se maksimalno trudio da budemo prvi. Sad je takva situacija da sam došao u direktnog konkurenta, ja sam profesionalac, sad je ovo moj klub. Želja mi je da s Zrinjskim ostvarim najbolje rezultate, a to je prvo mjesto", kazao je Stanić, naglasivši da je došao da igra, a ne da sjedi na klupi.

Zrinjski će pripreme provesti u Međugorju i Medulinu, a u planu je sudjelovanje na tradicionalno Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli.