Bio spreman pomoći
27

Bajramović neće biti u stručnom štabu Zmajeva, klub mu nije izašao u susret

H. H.
Bajramović je ugovorom vezan s Karlsruhem gdje je angažovan kao pomoćnik (Foto:Twitter)
Bajramović je ugovorom vezan s Karlsruhem gdje je angažovan kao pomoćnik (Foto:Twitter)
Iako je postojala mogućnost da Zlatan Bajramović bude dio novog stručnog štaba nogometne selekcije BiH, nekadašnji proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac ipak se morao zahvaliti na pozivu koji je dobio od NS BiH.

Uprkos želji da se pridruži Zmajevima i bude pomoćnik selektoru Ivaylu Petevu, njegov klub Karlsruhe mu nije izašao u susret i Bajramović nije u mogućnosti da se pridruži Zmajevima.

"Imao sam želju da budem pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije, ali u klubu nisu prihvatili moju molbu da istovremeno budem angažovan i u selekciji BiH. Imam ugovor s Karlsruheom i bio sam svjestan da su male šanse da će prihvatiti takvu soluciju", kazao nam je Bajramović koji je u njemačkom klubu angažovan kao pomoćni trener.

Nekadašnji ljubimac navijača naše reprezentacije ranije je bio pomoćnik i u HSV-u, a samostalno je kao šef stručnog štaba vodio drugi tim Karlrsuha i Bahlinger SC.

Podsjetimo, konferencija za medije na kojoj će zvanično biti predstavljen novi selektor A reprezentacije BIH Ivaylo Petev bit će održana u srijedu u prostorijama NS BiH u Sarajevu, a najavljeno je da će do tada biti kompletiran i ostatak stručnog štaba Zmajeva.

Isti dan u prijepodnevnim satima zakazana je i sjednica Izvršnog odbora NS BiH, a već ranije je prvi potpredsjednik NS BiH i član Izvršnog odbora Milorad Sofrenić potvrdio da će upravo IO biti zadužen za biranje pomoćnika novom selektoru.