Nogomet
34

Bajraktarević potpisao za Hapoel Petah Tikvu: Napravio sam korak naprijed, nedostajat će mi Pandža

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Semir Bajraktarević je napustio izraelski Ironi Nesher te je potpisao za Hapoel Petah Tikvu.

Dvadesetdevetogodišnji igrač sredine terena je u Ironi Nesher stigao u julu prošle godine iz zeničkog Čelika, ali je ove zime pronašao novu sredinu.

"Od danas sam novi član Hapoel Petah Tikve, jednog od većih izraelskih klubova s bogatom historijom i velikom armijom navijača. Nažalost, trenutno nastupa u Leumit ligi, ali je cilj što brži povratak u najviši rang izraelskog nogometa. Trener Hapoela me je želio dovesti u svoju ekipu, tako da sam odlučio promijeniti klub. Smatram da je ovo korak naprijed u mojoj karijeri. U transferu su posredovali menadžer Sahar Greenberg i naš Emir Hadžić, napadač Olimpika. Oni su mi pronašli i prvi angažman u Izraelu", izjavio je Bajraktarević.

On je u Ironi Nesheru bio s još jednim bh. nogometašem, bivšim članom Olimpika Daliborom Pandžom.

"Lijepo mi je bilo u Ironiju, ali sam sretan zbog novog izazova. Istina, nedostajat će mi moj prijatelj Dalibor Pandža. On je u odličnoj formi, ako ovako nastavi, napravit će velike stvari ovdje u Izraelu", rekao je bivši nogometaš Čelika.

Iako je daleko, Semir prati dešavanja u bh. nogometu.

"Pratio sam jesenji dio prvenstva, Liga 12 se pokazala kao pun pogodak. Bit će zanimljivo, kako u borbi za titulu, tako i za opstanak. Želim da Sarajevo bude prvak, a moj Čelik da izbori opstanak", završio je Bajraktarević.