Bolan poraz
69

Bajka bh. nogometaša s trećeligašem je prekinuta: Rušili velikane pa ostali korak do sna

N. M.
Detalj s utakmice Saarbruckena i Kaiserslauterna (Foto: Twitter)
Detalj s utakmice Saarbruckena i Kaiserslauterna (Foto: Twitter)
Nogometaši Saarbruckena zaustavljeni su u nevjerovatnom pohodu na finale Kupa Njemačke, pošto je bajka ovog trećeligaša prekinuta u polufinalu takmičenja.
Ugostio je sinoć Saarbrucken na svom terenu ekipu Kaiserslauterna, imao je nevjerovatnu podršku 16.000 svojih navijača na Ludwigspark stadionu, ali nije uspio da pobijedi drugoligaša.

Kaiserslautern je pobijedio sa 2:0, golove su postigli Marlon Ritter u 53. i Almamy Toure u 75. minuti, a tako je ovaj tim prošao u veliko finale Kupa.

Bosanskohercegovački nogometaš Kasim Rabihić, koji je jedan od najbitnijih igrača Saarbruckena, prethodno su rušili velikane i iz Kupa redom izbacivali Bayern Minhen, Frankfurt i Borussiju Moenchengladbach, ali poklekli su na "na papiru" lakšem rivalu jer se Kaiserslautern bori za opstanak u Drugoj Bundesligi.

Rabihić je sinoć u dresu Saarbruckena odigrao 86 minuta, a ovaj tim se tako pred svojim navijačima oprostio od Kupa Njemačke.

Kiaserslautern u finalu Kupa čeka boljeg iz večerašnjeg dvoboja Bayera i Fortune u Leverkusenu, gdje su Apotekari apsolutni favoriti i bilo bi pravo čudo da na kraju sezone ne dođu do duple krune jer su ubjedljivi lideri i u Bundesligi.