Postigao dva gola
402

Bajić srušio Kasimpašu i odveo Konyaspor u finale Kupa Turske

Piše: D. B.
Riad Bajić
Riad Bajić
U drugoj utakmici polufinala Kupa Turske Konyaspor je ugosio Kasimpašu, ekipu koja je u prvom susretu kao domaćin pobijedila rezultatom 3:2. Ovog puta je pobjeda pripala Konyasporu rezultatom 2:0, što je bilo dovoljno za plasman u finale.

Od prve minute su za Konyaspor zaigrali bh. reprezentativci Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović, dok je Deni Milošević ostao na klupi za rezerve.

Domaći su poveli u 18. minuti golom koji je iz penala postigao upravo Bajić, pa je Konyaspor nakon prvog dijela igre imao minimalnu prednost.

U drugom poluvremenu, tačnije u 57. minuti, Bajić je postigao svoj drugi pogodak na utakmici te povisio vodstvo Konyje na 2:0.

Igrala se 69. minuta utakmice kada je za Konyaspor umjesto Sahinera zaigrao naš Deni Milošević. Domaći su do kraja meča sačuvali svoju prednost i tako pobjedom rezultatom 2:0, ponajviše zahvaljujući Bajiću, osigurali plasman u finale Kupa Turske. Recimo i da je Bajić igru napustio u 89. minuti, a zamijenio ga je Hora. Također, u 90. minuti je igrač Kasimpaše Sahin dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U drugom polufinalu igraju Basaksehir i Fenerbahče, prva utakmica je završena rezultatom 2:2, a uzvrat se igra u srijedu.