Duisburg pobjegao sa dna
0

Bajić: Prvi put smo pokazali da možemo igrati dobro

Totalsport
Branimir Bajić (Foto: Arhiv)
Branimir Bajić (Foto: Arhiv)
Nakon pobjede nad Ingolstadtom, nogometaši Duisburga barem su malo pobjegli sa dna tabele druge njemačke Bundeslige. Sada zauzimaju 14. poziciju s devet osvojenih bodova.

Podsjetimo, iako su gosti poveli te prvo poluvrijeme završili vodstvom (0-1), u drugom se Duisburg predvođen bh. nogometašima Džemalom Berberovićem i Branimirom Bajićem ipak probudio. Prvo je Berberović pogodio za 1-1, a petnaestak minuta kasnije Bajić doveo domaće u vodstvo od 2-1. U 82. minuti pobjedu je potvrdio Pilatsikas.

"U prvom poluvremenu smo igrali katastrofalno, kao i uvijek. Još jednom smo sami bili krivi za to. Očito se radi o pritisku, ne znam šta drugo da kažem. Sto puta sam rekao da je vrlo teško bilo šta učiniti ako ste pod velikim pritiskom. U drugom dijelu smo imali malo sreće. Postigli smo prvi, a zatim i drugi gol. Pokazali smo da možemo igrati nogomet, pa mi opet nije jasno zašto tako igramo samo u drugom dijelu", kaže Branimir Bajić i nastavlja:

"Mi smo trenutno u vrlo lošoj situaciji. Danas smo imali sreće, ali bi bilo dobro kada bi se ovakve utakmice ponavljale. Ingolstadt je zaslužio tri boda ali ih je danas izgubio. Razumijem navijače koji su bili ljuti. Mi smo prvi put pokazali da možemo igrati dobro, postigli smo tri gola", završio je Bajić koji je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 2004. te ukupno nastupio 23 puta.