Turska Super liga
20

Bajić postigao 16. ligaški gol u porazu Konyaspora od Kayserispora

Piše: O. T.
Foto: Twitter Konyaspor
Foto: Twitter Konyaspor
U 31. kolu turske Super lige Kayserispor je na domaćem terenu savladao Konyaspor (2:1), a jedini gol za goste postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Riad Bajić.

Ovo je za Konyaspor već peta uzastopna utakmica bez pobjede u ligi pri čemu su upisana tri poraza. Loš niz udaljio je izabranike Aykuta Kocamana od vrha tabele, pa je tako četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone udaljeno 12 bodova.

Mabiala je u 25. minuti donio prednost domaćinu, a do kraja poluvremena Bajić je izjendačio na 1:1. Igrala se 41. minuta kada je bivši igrač Željezničara zatresao mrežu.

Novo vodstvo Kayserisporu donio je Lawai u 59. minuti kada je pogodio za 2:1. Ispostavilo se da je to ujedno i konačan rezultat meča.

Bajić sada ima 16 postignutih golova u 29 nastupa u ovoj sezoni Super lige i trenutno je treći srijelac lige iza Wagner Lovea iz Alanyaspora koji je postigao 17 golova koliko je postigao i Tosun iz Bešiktaša.

Računajući sva takmičenja, Bajić je nastupio u 43 utakmice za tim iz Konye. Postigao je 17 golova i upisao pet asistencija.

Tabela: