Viceprvak Turske
45

Bajić: Borbu za titulu pred 60.000 navijača treba doživjeti, lijepo je biti dio te priče

Klix.ba
Reprezentativci BiH su u okviru priprema za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s Finskom i Italijom dosad odradili tri treninga, a jedan od napadača u našem timu je Riad Bajić. On je za zvaničnu internet stranicu Nogometnog saveza BiH govorio o izazovima koji očekuju Zmajeve te o svojoj klupskoj karijeri.

Bh. reprezentativci su se okupili na Ilidži te se pripremaju za naredne utakmice. Svjesni su zadataka koji ih očekuju te ozbiljno pripremaju kako bi ih obavili na pravi način.

"Nakon završetka sezone smo imali nekoliko dana za odmor, sada smo došli reprezentaciju da odradimo ove dvije utakmice najbolje što možemo. Neće biti lako protiv Finske, pripremamo se za nju, a kasnije ćemo razmišljati o Italiji. Atmosfera je dobra, raspoloženi smo i radimo dobro. ne vjerujem da će biti problema", izjavio je Bajić.

On se nada da će Zmajevi otići na Evropsko prvenstvo.

"Nadam se, svaki igrač želi igrati na EP. Učinit ćemo sve da budemo tamo", poručio je naš napadač.

On ima 25 godina i polako postaje standardno ime na spisku reprezentativaca.

"Tu sam nekoliko okupljanja, sretan sam što možemo učiti od starijih igrača. Mi mladi smo tu da pomognemo i učimo", kazao je Bajić.

Nakon nastupa za Konyaspor, Bajić je otišao u italijanski Udinese, a potom se vratio u Tursku na posudbu u Bašakšehir. Borba za titulu je završila neuspješno, ali je bila uzbudljiva i u svakom slučaju odlično iskustvo.

"Turska mi je druga kuća, nije teško naviknuti se, a tu je i Edin Višća. Provodili smo svakodnevno pet ili šest sati zajedno, dosta mi je pomogao. Imam samo riječi hvale za njega Imali smo peh jer smo izgubili titulu u predzadnjem kolu, ali ni drugo mjesto nije loše. Imate tri kluba koji imaju velik broj navijača, bez obzira da li igrate kući ili u gostima, oni dominiraju. U predzadnjem kolu smo se s Galatom borili za titulu pred 60.000 gledatelja, to treba doživjeti i sretan sam zbog toga. Volim utakmice s nabojem i žarom, bilo je lijepo biti dio te priče", istakao je nekadašnji nogometaš Željezničara.

Gdje će igrati u narednoj sezoni, zasad mu nije poznato.

"Posudba u Bašakšehiru je istekla, igrač sam Udinesea, a u narednom periodu ćemo vidjeti šta je najbolje za mene pa ćemo odlučiti. Najvažnije je da igram", jasan je bio Bajić.

Atmosfera među Zmajevima je na visokom nivou.

"Svi smo raspoloženi i željni dokazivanja. Želimo odratiti posao na najbolji način, prvo slaviti u Finskoj pa se okrenuti Italiji. Radimo 100 posto", završio je Bajić.