Zatražio podršku navijača
149

Bajević: Sjeverna Irska nas ne smije zaustaviti na putu ka Evropskom prvenstvu

D. B.
Dušan Bajević (Foto: F. K./Klix.ba)
Dušan Bajević (Foto: F. K./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Dušan Bajević danas je saopćio spisak igrača na koje računa za polufinalnu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, uprkos povredama, on vjeruje u trijumf Zmajeva.
Bajević je pozvao 29 igrača i vjeruje da su upravo oni najbolje čime BiH trenutno raspolaže.

"Čeka nas važna utakmica i odlučili smo se za veći broj igrača, jer već imamo problema s povredama i nadamo se da će svi ovi koji su na spisku doći zdravi i spremni na okupljanje 23. marta. Vjerujemo da igrači koje smo pozvali mogu na pravi način odgovoriti jednom ovakvom izazovu kao što je play-off. Ne smiju nas zavarati pobjede koje smo ostvarili u Ligi nacija, ovo je sasvim drugačija utakmica, a Sjeverna Irska je dobra ekipa i mogu nam stvoriti probleme. Ipak, mi imamo ogromnu ambiciju da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i na tom putu nas ne smije zaustaviti ni Sjeverna Irska, ali ni činjenica da nećemo na raspolaganju imati Krunića, Lulića, Kolašinca i Đurića. Računali smo na njih ozbiljno, ali smatram da imamo kvalitet i da će se ostali igrači maksimalno potruditi da nadoknade njihov izostanak. Do okupljanja su nam ostale dvije sedmice i najvažnije nam je da svi budu zdravi", izjavio je Bajević.

Podrška s tribina će biti izuzetno važna.

"Vjerujem da uz ogromnu podršku s tribina, kao što smo uvijek do sada imali, možemo ostvariti pobjedu u ovoj utakmici i otvoriti put ka finalu i plasmanu na EURO", poručio je naš selektor.

Okupljanje je zakazano za 23. mart, a utakmica sa Sjevernom Irskom se igra 26. marta. U slučaju pobjede, Zmajevi će odmjeriti snage s boljim iz duela Slovačka -Republika Irska.