Blijeda partija
176

Bajević: Pokušao sam da dam šansu nekolicini igrača, Iran je imao više želje

H. H.
Bajević je još uvijek bez pobjede na klupi BiH (Foto: nfsbih.ba)
Bajević je još uvijek bez pobjede na klupi BiH (Foto: nfsbih.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević nakon poraza od Irana 2:0 kazao je da je svaka izgubljena utakmica bolna i da je plan bio da se probaju neki novi igrači.

"Svaka utakmica je bitna. Kad izgubi reprezentacija, to je bolno. Pokušao sam da dam šansu nekolicini igrača. Iran je imao više želje i pokušao je da brzim napadima dođe do našeg gola. Sve šanse koje su stvorili u prvom poluvremenu su zapravo greške naših igrača. Istina je da je ovakav teren više njima odgovarao. Ovo što smo imali, to je to, ne možemo nikoga potcjenjivati. Drugo poluvrijeme smo slabo igrali, u prvom ne. Imali smo i veći posjed lopte. Nismo mogli naći prostora da možemo kroz sredinu doći do gola, pokušali smo sa strane centaršutevima – nismo uspjeli. Istina je da smo imali malo udaraca prema golu, nažalost", rekao je Bajević na konferenciji za medije.

Na pitanje da li se za neke igrače može reći da nisu za reprezentaciju, kazao je:

"Ne mogu da kažem da neki igrači nisu za reprezentaciju. Možda nisu sad, ali će biti za godinu, dvije, tri…", izjavio je selektor BiH.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra u okviru Lige nacija protiv Nizozemske 15. novembra u Amsterdamu (18:00), a zatim protiv Italije tri dana kasnije na Grbavici (20:45).