Kaje se zbog davljenja
114

Badji nakon isključenja na Koševu: Dupovac me nazvao "crnim majmunom"

E. B.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Napadač Tuzla Cityja Badara Badji isključen je jučer u 42. minuti susreta nakon što je davio defanzivca Sarajeva Amera Dupovca.

Dvadesetpetogodišnji Senegalac je pojasnio zašto je reagovao na nesportski način.

Prema njegovim riječima, defanzivac Sarajeva ga je rasistički uvrijedio odmah nakon što je Badji napravio prekršaj na sredini terena nad Ivanom Jukićem.

"Nakon tog starta Dupovac mi je prišao i kazao mi 'šta ti hoćeš, crni majmune?'. To je bio razlog zbog čega sam tako reagovao. Jednostavno se nisam mogao suzdržati jer je to velika uvreda na rasnoj osnovi", rekao je Badji.

Nakon prespavane noći Badji se kaje zbog svoje reakcije.

"Na kraju sam ispao ja krivac, jer sam nasjeo na to vrijeđanje i svi su vidjeli samo ono što sam ja uradio, a malo njih zbog čega sam to uradio, ustvari šta me izazvalo da tako reagujem. Bez obzira na sve, žao mi je što sam to uradio, sada se iskreno kajem, ali ne mogu vratiti ništa. Znam da nije moje da ja budem taj koji će da uzima pravdu u svoje ruke, ali smatram da je jako nekorektno i nesportski da mi se tako nešto kaže jer ne treba da se vrijeđamo na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, samo zato što smo različite boje kože", istakao je Badji.