Nogomet
29

Bad Blue Boys se nakon šest godina vraćaju na Maksimir, ali nastavljaju borbu protiv Mamića

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Navatreniji navijači zagrebačkog Dinama, popularni Bad Blue Boysi (BBB), nakon šest godina se vraćaju na tribine maksimirskog stadiona.

BBB su se odlučili vratiti na stadion i pružiti podršku Dinamu, no nisu odustali od borbe protiv Zdravka Mamića. To su potvrdili i u saopćenju za medije.

"Navijačka grupa Bad Blue Boys donijela je odluku da će od utakmice s Juventusom, 27. septembra ponovno organizirano pratiti utakmice našeg kluba sa sjeverne tribine!

Odluka je donesena u dogovoru sa svim aktivnim grupama i podružnicama i odnosi se na sve utakmice Dinama u svim takmičenjima.

Sjeverna tribina kao naš dom i mjesto na kojem su počinjale i završavale sve borbe za ime i čast našeg kluba zadnjih nekoliko godina bila je prazna, ali ne našom voljom. BBB su protjerani najprije sa sjeverne, a kasnije i s istočne tribine i sve ono što se događalo za to vrijeme možda je i najbolji pokazatelj gdje se nalazimo kao društvo i kao država.

Nikada, ni u jednom trenutku nismo pristajali na kompromise i polovična rješenja, a tako neće biti ni ubuduće!

Naša borba u početku možda i jest bila usmjerena protiv jednog čovjeka čija moć u nogometnim i nekim drugim strukturama više nikada neće biti kao prije, ali ona danas ima jasne zahtjeve, glavu i rep i danas su svi svjesni da se postojeće stanje i trenutna situacija mora mijenjati i da navijački pokret u cjelini više neće okretati glavu od loših stvari u nogometu. Meta nije više samo jedan čovjek, već sistem koji je prvi navijački neprijatelj.

Mi nećemo i ne želimo biti samo kulisa iza onoga što se događa na terenu jer Dinamo je puno više od samog nogometa. Vraćamo se da bi se izborili za promjene u našem klubu jer je to naša obaveza. Vraćamo se i zato što je maksimirski stadion naša kuća, sjeverna tribina naš je dom, a svi drugi osim Dinama i nas su prolazni", stoji, između ostalog, u saopćenju BBB-a.