Mladi veznjak
0

Bačevac uoči duela s Belgijom: Pobjeda protiv Danske je važna, moramo zadržati ozbiljnost

Klix.ba
Igrač Kelna Farid Baćevac jedan je od reprezentativaca Bosne i Hercegovine na Evropskom U17 prvenstvu u Engleskoj. Uoči utakmice protiv Belgije je upozorio da naš tim mora zadržati ozbiljnost.

Baćevac je istakao da je ponosan zbog nastupa na EP.

"Lijepo je biti dio ove reprezentacije i braniti boje svoje države. Veliku podršku mi pruža i moja porodica i kada vidim kako su ponosni što sam dio nacionalnog tima, to mi je dodatna satisfakcija. Uvijek ću sa motivom više nastupati u dresu Bosne i Hercegovine", izjavio je Baćevac.

Susret s Belgijom neće biti lagan zadatak.

"Belgija je slična ekipa Danskoj s kojom smo igrali u prvom kolu. Možda nisu tako fizički jaki poput Danaca, ali imaju veoma dobre pojedince koji su tehnički dobro potkovani, naročito njihovo desno krilo koji bi mogao da bude najveća prijetnja po naš gol. Neće ni to biti jednostavan zadatak, ali sa velikom ozbiljnošću koju moramo zadržati, možemo doći do pozitivnog ishoda“, rekao je bh. reprezentativac.

Cilj našeg tima je plasman u četvrtfinale.

"Dobro smo krenuli i ostvarili važnu pobjedu protiv Danske, te sada imamo veliku šansu da prođemo grupu. To nam mora biti cilj, tako da u naredne dvije utakmice moramo biti maksimalno skoncentrisani kako bismo iskoristili priliku koja nam se ukazala", završio je Baćevac.