Debi na klupi
13

Babić pred utakmicu Čelika i Mladosti: Želimo graditi ekipu kakvu svi u Zenici zaslužuju

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometni klub Čelik u subotu će na Bilinom Polju ugostiti ekipu Mladosti Doboja kod Kaknja, a na današnjoj konferenciji za medije zvanično je predstavljen novi stručni štab na čelu s trenerom Markom Babićem koji je kazao da će u svaku utakmicu ulaziti sa željom za tri boda.

Babić je kazao da mu je čast i zadovoljstvo biti u Zenici i voditi Čelik, klub s velikom tradicijom koji zaslužuje da bude u vrhu bh. nogometa.

“Učinit ćemo sve da tako bude, ispred nas je razdoblje koje moramo iskoristiti za dobar rad. Potencijal imamo, ali za sve dobre stvari treba vrijeme. Krenuli smo pa vidjet ćemo dokle će nas vrijeme, sreća i ekipa dogurati. Veliki smo optimisti, mislim da imamo dobre igrače i da ćemo u kratkom roku prenijeti na igrače ono što želimo i da ćemo biti bolji”, kazao je Babić.

Dodao je da nije pratio našu ligu, ali da smatra da nema mnogo promjena na području Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u pogledu nogometa.

Marko Babić (Foto: E. M./Klix.ba)
Marko Babić (Foto: E. M./Klix.ba)

“Što se tiče adaptacije ovoj ligi, mislim da mi to neće biti problem. Naš imperativ u svakoj utakmici je da idemo na pobjedu, tako da ni utakmica protiv Mladosti DK nije ništa novo. Bit ćemo zadovoljni ako na prvoj utakmici vidimo neke stvari koje smo željeli i koje smo pokušali utjecati u ovom periodu reprezentativne pauze”, dodao je Babić.

Kazao je kako u kratkoj reprezentativnoj pauzi nije mogao mnogo napraviti promjena u timu, ali da će biti zadovoljan ako na terenu protiv Mladosti bude vidio bar dio onoga što su pokušali usavršiti.


“U nogometu pet dana nije veliko razdoblje da možemo bilo šta mijenjati. Bili smo u Međugorju imali smo dobrih treninga, ali sve velike promjene trebaju vrijeme. Tu smo i spremni na promjene. Možemo graditi Čelik onakav kakav svi ljudi koji žive u Zenici zaslužuju”, zaključio je Babić.

Uz Babića javnosti su predstavljeni i njegovi pomoćnici Dragan Meić i Igor Budiša.

Susret Čelika i Mladosti igra se na Bilinom Polju sutra s početkom u 16:30 sati.