Najnovija akcija FIGC-a
0

"Azzuri" protiv mafije

Totalsport
Talijanska će se reprezentacija najaktivnije koliko će moći uključiti u borbu protiv organiziranog sportskog kriminala, potvrdili su iz Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC).

"Azzurri protiv mafije", nazvala je La Gazzetta dello Sport najnoviji projekt FIGC-a, o kojem je na konferenciji "Sport i nasilje" u Bologni govorio selektor reprezentacije Cesare Prandelli.

Projekt uključuje obnovu sportskog centra u Calabriji, na krajnjem talijanskom jugu, koji je zapušten i izvan upotrebnog stanja već dugi niz godina. On će se obnoviti da bi talijanska reprezentacija što češće mogla boraviti u njemu te se pritom posvećivati javnom promoviranju fair playa.

"Bit će to izuzetna prilika poslati ispravnu poruku mladim ljudima s juga države", rekao je Prandelli dodavši:

"Svi oni koji su sudjelovali u organiziranju namještanja utakmica, ma kako se zvali, moraju skupo platiti. Želim, međutim, također naglasiti da nikoga ne smijemo unaprijed osuđivati".

Proteklih je sedmica u Italiji zbog sumnji u namještanje utakmica zbog dobiti na kladionicama uhapšeno 30-ak osoba. Pod istragom je 60-ak utakmica odigranih u talijanskoj prvoj, drugoj i trećim ligama.