Novi-stari predsjednik
126

Azmir Husić za Klix.ba o preuzimanju Slobode: Nadam se da nema ništa skriveno, sutra ću znati sve

S. Grebović
Azmir Husić jučer je potpisao Memorandum o razumijevanju sa predstavnicima FK Sloboda zbog čega će imati ekskluzivno pravo da imenuje novi Upravni odbor ovog kluba.

Pojašnjeno je kako će se postojeći saziv skupštine raspustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od sedam članova koje će popuniti novi saziv skupštine.

Novoformiranu komisiju će činiti predstavnik RSD Sloboda, predstavnik Grada Tuzla, predstavnik UG Veterani FK Sloboda, predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda, predstavnik navijačke skupine Fukare Tuzla, predstavnik FK Sloboda Tuzla i predstavnik gospodina Azmira Husića.

Novi-stari predsjednik FK Sloboda za portal Klix.ba pojasnio je šta ovo u praksi znači i šta će biti sa Tuzlom City na čijem je čelu bio donedavno.

"Tuzla City ima svoj pravac i tu neće biti promjena u ambicijama kluba da ostvari što bolji rezultat. Kad je u pitanju FK Sloboda sutra u 18 sati će biti održana skupština nadam se da tu nema nista skriveno. Svi se nadamo da će se Sloboda ekspresno vratiti u Premijer ligu BiH", riječi su Husića.

Nakon sastanka s navijačkom grupom "Fukare Tuzla", Azmir Husić je dobio njihovu podršku bez koje, kako kaže, nema ništa.

"Navijači su jedan od bitnijih faktora svakog kluba. Siguran sam da moje aktiviranje u FK Slobode može poboljšati stanje u klubu. Imam podršku navijača i svi oni priželjuju da nastavim tamo gdje sam stao prije sedam godina", dodaje na kraju razgovora za portal Klix.ba.