Izbor u nedjelju
95

Azmir Husić dobio protukandidata, biznismen iz Gradačca želi na čelo Slobode

A. K.
Navijači Slobode na utakmici protiv Željezničara
Navijači Slobode na utakmici protiv Željezničara
Skupština Nogometnog kluba Sloboda u nedjelju će birati predsjednika kluba s Tušnja, a biznismen iz Gradačca Nurdin Peštalić novo je ime koje se spominje u ovoj utrci.

Kao što je poznato, nakon potpunog fijaska koji je Nogometni klub Sloboda doživio ispadanjem iz Premijer lige BiH, uslijedilo je raspuštanje cjelokupne uprave.

Kao prvi kandidat za predsjednika kluba s Tušnja naveden je Azmir Husić, nekadašnji čelnk Slobode i osnivač kluba Tuzla City. Husić je također i aktuelni član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Međutim, nekoliko dana pred održavanje sjednice Skupštine kluba dospjela je i još jedna kandidatura. Kako je potvrđeno za Klix.ba, riječ je o Nurdinu Peštaliću, biznismenu iz Gradačca i ranije aktivnom članu Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Sjednica Skupštine Nogometnog kluba Sloboda će biti održana u nedjelju, a nezvanično izglednije prilike za izbor ima Husić. S druge strane, na negovoj strani su i članovi navijačke grupe Fukare, koji zbog aktuelnog stanja u klubu najavlju i proteste.