Veliko pojačanje
328

Avramovski zvanično novi igrač Sarajeva: Dugo smo bili u kontaktu, želim pomoći klubu

D. P.
Avramovski se priključio u Antaliji (Foto: FK Sarajevo)
Avramovski se priključio u Antaliji (Foto: FK Sarajevo)
Nakon što je makedonski nogometaš Daniel Avramovski postao novi član FK Sarajevo, Bordo klub se danas oglasio na društvenim mrežama i potvrdio ovu informaciju.
Daniel se novim saigračima priključio u Antaliji, gdje ekipa obavlja pripreme. Daniel je obavio potrebne ljekarske preglede, te će konkurisati već za predstojeću prijateljsku u utakmicu u srijedu, kada će Sarajevo odmjeriti snage sa Qiziqumom iz Uzbekistana.

"Sretan sam zbog dolaska u Sarajevo. Dugo smo bili u kontaktu i drago mi je što smo postigli dogovor. Radujem se utakmicama pred navijačima Sarajeva i želim pomoći klubu u uspješnim rezultatima", rekao je Avramovski za zvaničnu stranicu kluba.

Avramovski je vezni nogometaš koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Rabotnički, Makedoniju, Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Olimpiju, Vojvodinu, Vardar i Kayserispor iz kojeg stiže u Sarajevo.

Za reprezentaciju Makedonije novi nogometaš Bordo odigrao je osam službenih utakmica, a u Sarajevu će nositi dres s brojem "27".


"Daniel Avramovski je vrhunski igrač i standardni reprezentativac Makedonije. Protivnicima će praviti problem jer ima odličan pregled igre i opasnu ljevicu, sa efikasnom završnicom. Osim mogućnosti igre na više pozicija, za naš napad je veliki potencijal i njegova odlična igra iz prekida. Jedva čekamo da ga vidimo na terenu u bordo dresu", istakao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Aleksandar Vasoski.

Makedonski reprezentativac je potpisao ugovor s FK Sarajevo na dvije godine, a trener Vasoski ga je doveo jer odlično poznaje o kakvom se igraču radi. Dvojac je uspješno sarađivao u Vardaru iz Skoplja.

"Radujem se Danielovom dolasku. Nastupio je na posljednjem Evropskom prvenstvu i igrao je za najveće klubove u regiji što govori o njegovoj kvaliteti. Međutim, važno je istaći da je Daniel prihvatio ponudu našeg kluba iako je na stolu imao finansijski bolje ponude, što je pokazatelj da mu se svidio projekat FK Sarajeva koji smo mu predstavili", naglasio je Ismir Mirvić, predsjednik Kluba.