Danas putuje u Iran
0

VIDEO / Avdukić: Bit će zanimljivo braniti pred 100 hiljada gledalaca

Piše: Edin Isanović
Asmir Avdukić
Asmir Avdukić
Reprezentativni golman Asmir Avdukić u subotu poslijepodne putuje u Iran kako bi potpisao ugovor sa teheranskim Persepolisom. Finalni pregovori dva kluba protekli su na obostrano zadovoljstvo, a ponajviše na zadovoljstvo čuvara mreže našeg državnog tima. Kada smo ga nazvali u glasu mu se naziralo olakšanje.

"Dobio sam vizu i danas putujem u Iran. Trebam još proći ljekarske preglede i potpisati ugovor sa klubom koji je najtrofejniji u ovoj zemlji. Jedva čekam da upoznam nove saigrače, stvarno sam uzbuđen", kaže Avdukić za Sarajevo-x.com. Golman koji je nosio dres Borca kaže da će mu vrijeme koje je proveo u Banjoj Luci ostati u lijepom sjećanju. "Želim se zahvaliti navijačima koji su mi uvijek davali podršku i Upravi kluba koja je bila izuzetno korektna prema meni. Želim im dosta sreće i uspjeha u nastavku prvenstva i u Kupu BiH".

Upoznat je da će ga u Persepolisu trenirati Enver Lugušić. "O njemu sam čuo sve najbolje, prije svega da je veliki čovjek i vrhunski trener. Bit će mi zadovoljstvo raditi s njim. Također, znam da je prvi šef struke proslavljeni turski stručnjak Mustafa Denizli. Malo sam istraživao i shvatio da su u dosadašnjim utakmicama primali puno pogodaka i da je bilo neophodno angažovanje novog golmana. Sretan sam što su odabrali baš mene", kaže Avdukić. Trebao bi debitovati 7. marta kada Persepolis gostuje kod Al Hilala, a pet dana nakon toga na megdan u Teheran stiže im Mes Kerman. Asmira smo pitali hoće li imati tremu da brani pred 100 hiljada gledalaca koliko zna biti u derbi mečevima.

"Bio sam sudionik velikih utakmica, branio sam pred punim stadionom. Naravno, nikada pred pomenutim brojem. Hoće li biti treme? Pa vjerovatno da hoće (smijeh). Uglavnom, bit će zanimljivo", zaključio je Avdukić. U videu pogledajte kakva atmosfera vlada kada Persepolis igra derbi utakmice iranskog prvenstva.