Nogomet
33

Avdo Kalajdžić: Željo je dobar tim koji je danas imao pomoć sudija

Klix.ba
Avdo Kalajdžić
Avdo Kalajdžić
Nije imao pretjeranog razloga za zadovoljstvo Veležov strateg Avdo Kalajdžić nakon današnje utakmice protiv Željezničara u Mostaru.

Rođeni su poraženi sa visokih 0:3, a Kalajdžić kraj meča nije dočekao na klupi s obzirom da je u 70. minuti isključen.

“Nije to bio meč za pamćenje. Bilo je tu i nekih prilika za gol i smatram da smo u drugom poluvremenu bili blizu izjednačenja. O igri je pak suvišno govoriti, kada je sudija bio glavni akter meča. Sve ovo je jedna velika sramota, počevši od Ognjena Valjića i suđenja na kup utakmici Pod Bijelim brijegom, preko Ilije Živkovića, do današnjeg arbitra Elvisa Mujića“, požalio se Avdo Kalajdžić, koji je objasnio zbog čega je isključen.

“Naš fudbaler Riad Demić bio je spreman za ulazak u igru, ali pomoćni arbitar nije o tome obavijestio glavnog. Pomoćnog arbitra sam opomenuo govoreći da je naš igrač već tri minute spreman za ulazak, nakon čega mi je prišao Elvis Mujić i isključio me“, dodao je Kalajdžić, pohvalivši tim Željezničara:

“Željo je dobar tim, koji je danas imao vjetar u leđa od strane sudija zahvaljujući čemu nas je pobijedio. Rezultat nije realna slika stanja na terenu. Pitam se samo kakvo bismo suđenje imali do kraja meča da smo kojim slučajem postigli gol za 1:1?“.