Nogomet
0

Auxerre želi iz Lazija dovesti Cissea na posudbu

Totalsport
Djibril Cisse (Foto: AFP)
Djibril Cisse (Foto: AFP)
Djibril Cisse, 30-godišnji francuski reprezentativni napadač koji je od prošlog ljeta član rimskog Lazija, možda bi se mogao vrati u Auxerre, klub u kojem je stekao ime...

Cisse je Auxerreov igrač bio od 1998. do 2004. godine, kada se preselio u Liverpool. Nakon napuštanja kluba s Anfielda igrao je za Marseille, Sunderland i Panathinaikos, a u srpnju ove godine je prešao u Lazio u transferu vrijednom nešto manje od 6 miliona eura.

U svom aktualnom klubu se nije najbolje snašao, te je u 14 nastupa u Seriji a zabio samo jedan gol. U zadnje vrijeme izgubio je mjesto u sastavu kod bivšeg Hajdukovog trenera Edoarda Reje.

Predsjednik Auxerrea Gerard Bourgoin počeo je, kako javlja L'Equipe, istraživati mogućnost za dolazak Cissea u siječnju na posudbu. Glavni problem mogla bi biti Cisseova visina plaće u Laziju.

No, budući da iskusni nogometaš silno želi zaigrati za francusku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, možda bi pristao i na manje osobne dohotke, samo kako bi igrao u klubu koji bi mu praktički garantirao stalno mjesto u sastavu, čime bi, dakako, uvećao svoje izglede za mjesto u postavi francuskog izbornika Laurenta Blanca.